Zorgmedewerkers spelen een belangrijke rol in het verzorgen en ondersteunen van mensen in onze samenleving. Ongelooflijk veel mensen verzetten dagelijks bergen om dit voor elkaar te krijgen. Dus een mooi moment voor een compliment!

Voor alle Zorgprofessionals die een lief moment van aandacht en oprechte waardering verdienen, is de nieuwe set ‘Pluimpjes – voor iedereen in de zorg’ nu beschikbaar.

Een mooi moment hiervoor is bijvoorbeeld 12 mei a.s., dan is het het namelijk de Dag van de Zorg – verpleging. Een prachtige dag om al deze mensen eens goed in het zonnetje te zetten.

Voor wie?
Alle zorgprofessionals, werknemers en zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden, medisch specialisten, pedagogisch medewerkers. In ziekenhuizen, verpleeghuizen, opleiders in de zorg, wijkverpleging, kinderopvang, kraamzorg, thuiszorg en jeugdzorg. Voor iedereen in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, huisartsen en wijkondersteuners, buurtsportcoaches, mantelzorgers en sociaal werkers. Voor cliënten en patiënten en natuurlijk ook medewerkers op de administratie en alle andere functies binnen zorg en welzijn.

Mocht ik iemand vergeten, laat het me weten!

Geef je trainingen of workshops aan medewerkers in de zorg? Wil je een teamoverleg een keer anders afsluiten? Deel je de Pluimpjes uit aan het eind van een werkdag? Staat je mantelzorger op het punt om naar huis te gaan?

TIPS:

Dan heb ik hieronder een aantal tips die je kunt gebruiken bij het inzetten van de Pluimpjes:

  • Maak een foto van het Pluimpje dat je hebt gekregen en zet deze als reminder op je telefoon als achtergrond van je beginscherm.
  • Kies om de beurt een kaartje van de dag of week voor het hele team. Laat elkaar tijdens de koffiepauze weten welk Pluimpje in welke situatie het beste past.
  • Neem (tijdens een teamoverleg of cursus) een paar minuten de tijd om je collega een Pluimpje te geven met behulp van een toffe werkvorm, bijvoorbeeld de werkvorm de Complimentenstoel (zie google).
  • Kijk elkaar in de ogen en zeg de tekst van het Pluimpje hardop wanneer je deze aan de ander geeft.