Wanneer ik de vraag krijg ‘wat kun je allemaal met de Pluimpjes?’ stel ik de vraag vaak terug. De coach in mij doet dat nog steeds 😉 Hoe zou jij de Pluimpjes in willen zetten? Hoe heb je ze zelf als eens gebruikt?!

Ik krijg dan de meest leuke antwoorden terug! Ik kan het zelf natuurlijk heel goed vertellen, maar de ervaringen zijn me nog veel meer waard.

Zoals deze mooie reactie van Linda:

De pluimpjes vorige week weer uitgedeeld bij een afsluiting van een scholingstraject. Ze zijn zo leuk en altijd passend. Ik leg ze altijd op zijn kop neer. Meer dan er mensen zijn. En laat ze dan ‘op gevoel’ een kaartje pakken. Altijd raak, zo mooi om te zien! En vaak meer dan een glimlach, het ontroert. Wordt beleefd als erkenning en waardering. Dus ik ben fan van de Pluimpjes”.

Middel tot een doel

Een complimentenkaartje zoals de leuke Pluimpjes is een prachtig middel om je gevoelens op een positieve en duidelijke manier over te brengen.

Het moment van geven en het lezen heeft ook een dubbel effect. De ander leest (en wellicht hoort) jouw compliment en voelt het kaartje in de handen, waardoor degene op een later moment nog eens met een warm gevoel op dit moment terugkijkt. Je prikkelt meerdere zintuigen waardoor het nog beter blijft ‘hangen’.

Hieronder een aantal tips hoe je complimentenkaartjes kunt inzetten:

* Elke dag een verrassing!

Verras iemand met een Pluimpje in de lunchbox of plak een Pluimpje in de gang op de muur of spiegel van je huis of uitgang van kantoor.

* Inspiratie op de werkplek

Laat een Pluimpje achter op het bureau van je collega die een happy boost kan gebruiken of bij het koffieapparaat. Of vul een schaal met losse Pluimpjes en leg deze bij de receptie; een Pluim voor iedereen die binnenkomt of weggaat. Glimlach gegarandeerd!

* Speciale momenten

Je kunt Pluimpjes gemakkelijk aan een cadeautje hangen of toevoegen. Leuk voor verjaardagen, jubilea of bij een afscheidsmoment.

* Zomaar

Dit zijn de leukste vind ik zelf. Deel zomaar eens een complimentenkaartje uit aan een voorbijganger, de postbode of bij de winkelier of kassamedewerker. Dit geeft super leuke reacties.

* Als motivatie

Binnenkort een toets of overhoring of gaat er iets belangrijks gebeuren? Deel vooraf een motivatiekaartje uit zodat degene deze voor zich kan neerzetten en met een goed gevoel aan de slag kan gaan. Als hart onder de riem en een positieve reminder.

Heb jij zelf nog meer tips? Laat het me hieronder in de reacties weten, via de socials of via info@liefsoppapier.nl! Ik hoor graag hoe jij anderen blij hebt gemaakt met de Pluimpjes!