Complimenten geven, wanneer doe je dat?

Een compliment is een krachtige manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt en waardering hebt voor wat hij of zij doet. Wanneer geef je dan een compliment?

Je kunt een complimenten geven wanneer iemand iets heeft gedaan of wanneer je iemand wilt bedanken voor zijn of haar inzet of hulp. Een complimentenkaartje is ook super om degene op te vrolijken of te steunen in moeilijke tijden.

Een compliment kan op elk moment worden uitgedeeld, zolang het oprecht is. Een welgemeend compliment. Dat zie je en dat voel je 🙂

Het geven van een compliment kan de ander helpen zich gewaardeerd te voelen, en kan bijdragen aan een positieve sfeer. Bijvoorbeeld om je team te bedanken voor de inzet, je leerling of student motiveren voor die ene toets. Of voor jezelf, een dagelijkse affirmatie!

Pluimpjes zorgen voor een goed gevoel en positieve mindset!

Een complimenten op een kaartje – de Pluimpjes – zijn een tastbare herinnering om de ander een goed gevoel te geven en natuurlijk een prachtige glimlach.

Daarbij zijn de Pluimpjes mooie ‘ankertjes*’, ze geven je een mooi moment om aan terug te denken.

*Anker = externe prikkel voor een interne stemming.

Tips:

Wat kun je zoals met de Pluimpjes?

  • Pluimpjes kunnen altijd en zijn voor iedereen geschikt. Hang ze aan een kadootje, leg ze neer op een bureau, in de broodtrommel, laat ze rondslingeren in het gebouw of deel te random uit.
  • De Pluimpjes zijn superleuk om uit te delen voor of tijdens een toets, na een project, op de deur te plakken of op het digibord te hangen.
  • Complimentenkaartjes kun je meegeven aan je kind(eren) of leg ze op tafel zodat je de dag met een glimlach kunt starten.
  • Trek elke dag op je gevoel een Pluimpje uit de stapel #jedagelijksePluimpjes
  • Stuur een Pluimpje aan iemand die een hart onder de riem nodig heeft.

Klik hier om alle Pluimpjes te bekijken!