Voor kinderen is het fijn om zo nu en dan een compliment te krijgen. Een compliment kan ervoor zorgen dat een kind zich echt gezien voelt. Door een goed gevoel kunnen kinderen zich vaak beter door ontwikkelen. Lees verder wat je kunt doen om een kind extra complimenten te geven!

Waarom is het geven van complimenten zo belangrijk?
Het geven en/of ontvangen van een compliment kan iemand een goed gevoel geven. Zeker voor kinderen is het van belang om zo nu en dan een compliment te ontvangen. Het geven van een compliment kan ervoor zorgen dat een kind zich gewaardeerd en gezien voelt en het vermindert een eventueel stressgevoel, bijvoorbeeld bij (komende) toetsen. Voor kinderen is de waardering van ouders/verzorgers en andere opvoeders (zoals juffen en meesters) heel belangrijk in hun leven. Zij spelen hierin dus een hele grote rol.

Daar waar complimenten gegeven worden, hangt vaak een goede sfeer, zowel thuis als op school. Het motiveert kinderen om door te zetten met waar ze mee bezig zijn. Ook schept dit een comfortabele vertrouwensband op want positiviteit wekt nu eenmaal een goed gevoel, positieve mindset en een glimlach op.

Extra complimenten geven
Naast alle complimenten die mondeling worden uitgewisseld is het ook leuk om dit eens een keer op een andere manier te doen. Met de Pluimpjes worden er complimenten gegeven op onverwachte momenten en op een andere manier! Namelijk op papier!

Wat zijn Pluimpjes?
Pluimpjes zijn motivatiekaartjes met positieve teksten erop. De Pluimpjes zorgen voor een goed gevoel en tovert een glimlach op een gezicht. De kaartjes hebben verschillende teksten, zoals: ‘Je kunt het, echt waar!’, ‘Ik ben trots op jou’, ‘Wat heb je goed samengewerkt!’, ‘Goed gedaan!’ en ‘Zet ‘m op!’.

De Pluimpjes zijn in een klein formaat (7×10 cm) en super leuk om uit te delen of ergens te verstoppen. Bedenk hoe groot de glimlach zal zijn van jouw kind als dit kaartje s ’middags op school in de lunchtrommel wordt gevonden, dan is de hele dag weer goed! De mogelijkheden met de kaarten zijn eindeloos, plak ze bijvoorbeeld op de koelkast, spiegel of voordeur.

Wanneer heb jij voor het laatst iemand een compliment gegeven?

Complimenten zijn super belangrijk en zeker voor het zelfvertrouwen van uw kind. Een positieve mindset en gemotiveerd de dag door! Hoe fijn is dat! Gebruik hiervoor dan vooral de lieve Pluimpjes!

Klik hier voor de Pluimpjes voor kinderen en Pluimpjes in het onderwijs